Check Lokaal

We gaan door een moeilijke periode. De coronacrisis heeft ons allemaal getroffen. Ook de lokale handel en horeca hebben zwaar geleden. Hoewel winkels, restaurants en cafés inmiddels weer geopend zijn, zitten de gesloten winkeldeuren en lege terrassen nog vers in het geheugen. Dat onze lokale handel mee zorgt voor een levendig dorp, is de laatste maanden zeer duidelijk geworden.

Ook de voltallige gemeenteraad heeft dat goed begrepen. Daarom stelden ze een budget van 700 000 euro ter beschikking van diverse initiatieven om lokale ondernemers en inwoners te ondersteunen. Via een werkgroep is de gemeenteraad erg nauw betrokken bij de uitwerking van die initiatieven.

Een van die initiatieven is de campagne Check Lokaal. Elke inwoner die op 1 juni 2020 in Beerse gedomicilieerd is, ontvangt vanwege lokaal bestuur Beerse 25 euro waardebonnen tegoed om te spenderen bij ondernemers die zwaar getroffen werden door de crisis en die zich inschreven voor deelname aan de campagne. Met de actie willen we zowel inwoners als getroffen handelaars een hart onder de riem steken tijdens deze crisis.

Kijk hier wat onze handelaars aanbieden!