Spelregels voor Vitrine van Transfo 2340

Over het nomineren van je voorwerp

Het doel van het online platform is zoveel mogelijk mensen en organisaties de kans te geven zich te informeren of om een bijdrage te leveren. Om in interactie te gaan op het platform (bijdragen, reageren, stemmen ...) heb je een account nodig. Hoe we met de data die we verzamelen omgaan lees je na in het privacy statement. Op deze pagina vind je de spelregels terug om een bijdrage in te dienen.

Die bijdragen zijn onderworpen aan een aantal regels zodat we het geheel open en constructief kunnen houden. Bijdragen die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd, tenzij ze kunnen worden bijgestuurd.

Regels:

 • Bijdragen die geen betrekking hebben op tot het project kunnen door de moderatoren geweigerd worden.
 • Bijdragen die bestempeld kunnen worden als racistisch, haatdragend, beledigend, kwetsend ... worden verwijderd door de moderator.
 • Bijdragen die gericht zijn op personen (bijv. persoonlijk gerichte antwoorden of commentaren) worden verwijderd door de moderator.
 • We houden het project transparant en eerlijk. Gebruikers die willen meewerken met valse of misleidende profielen (er is geen aannemelijke voornaam of naam ingegeven (bijv. X7zg3 of Darth Vader)) worden verwijderd door de moderator.
 • De inhoud van bijdragen die auteursrechtelijk beschermd zijn, kunnen worden verwijderd door de moderator.
 • Bijdragen die niet geformuleerd zijn in het Nederlands kunnen geweigerd worden.
 • Bijdragen die beschouwd kunnen worden als (verdoken) reclameboodschappen, die links naar andere websites bevatten (die niets met de vragen te maken hebben) of die beschouwd kunnen worden als spam, kunnen verwijderd worden door de moderator.

Hoe passen we de regels toe?

 • Nieuwe bijdragen: een nieuwe bijdrage verschijnt niet automatisch op het platform. Deze wordt éérst bekeken door een (team van) moderator(en). Daarom zal je jouw bijdrage niet onmiddellijk zien verschijnen. In tijden van grote drukte op de site (bv. na veel persaandacht over dit project) kan dit meer tijd in beslag nemen.
 • Reacties: reacties verschijnen wel meteen op het platform, om inhoudelijk debat aan te moedigen. Reacties kunnen "gemeld worden als ongepast" door bezoekers van de website. Reacties kunnen door moderatoren verwijderd worden nadat ze online stonden.
 • Je krijgt een bericht: wanneer je bijdrage behandeld is, of je reactie verwijderd wordt, krijg je via e-mail een bericht van de moderator. Je kan dan een nieuwe bijdrage indienen of reactie plaatsen, die wel voldoet aan de spelregels.
 • Je toegang kan worden geblokkeerd: de moderatoren kunnen gebruikers, die bij herhaling de regels negeren, blokkeren zodat ze geen bijdragen meer kunnen leveren op het platform.

Over het stemmen 

Door jouw stem uit te brengen bepaal jij mee welke vereniging zijn voorwerp in de vitrine van Transfo 2340 mag plaatsen, zodat alle bezoekers het kunnen ontdekken. 

 

Waarom stemmen?

Laat jouw stem horen en kies mee welke voorwerpen van verenigingen getoond zullen worden in de vitrine van Transfo 2340. De vereniging die het meeste stemmen krijgt op zijn voorwerp, wint een mooie prijs, nog eens bovenop de aanwezigheid in de vitrinekast.

Kan ik op meerdere voorstellen stemmen?

Ja, elke stem is een steun-stem: je kan één, twee of drie voorstellen steunen met je stem.

Kan ik mijn stem ongedaan maken?

Ja, je kan opnieuw inloggen en je stem ongedaan maken. Dit doe je door op “je hebt gestemd” te klikken bij het specifieke voorstel. De stemmen worden vastgezet op 10 oktober.

Is het resultaat van de stemming bindend?

 • Ja, deze stemming is bindend. Dit wil zeggen dat de voorwerpen met de meeste stemmen een plaats krijgen in de vitrinekast, voor zover er plaats is.

Wat bij een gelijk aantal stemmen?

Bij een gelijk aantal stemmen nemen de vrijwilligers van Transfo 2340 een eindbeslissing.

Wie mag er online stemmen?

Zowel inwoners als sympathisanten van verenigingen van Beerse of Vlimmeren mogen online hun stem uitbrengen. Je moet dus niet in Beerse of Vlimmeren wonen om je stem uit te brengen. 

 

Wanneer kan er gestemd worden?

Online stemmen kan vanaf 15 september tot en met 10 oktober.

Moet ik verplicht een profiel aanmaken?

Je hebt geen profiel nodig om de website te raadplegen. Om je stem online uit te brengen dien je wel een profiel aan te maken op basis van een uniek e-mailadres.