Praktijk: Ouderen- en thuiszorg

Net voor de eerste lockdown verhuisde ik naar Beerse. Ik ben een sociaal beestje en heb graag mensen rondom mij. Eens in Beerse zou ik snel een nieuwe vriendenkring opbouwen met buren, andere Beersenaren.

Maar dat heeft niet mogen zijn! Onmiddellijk sloeg corona toe en moest ik in mijn kot blijven. Mijn kinderen wonen in het buitenland, dus ook dit contact is helemaal op zijn kop gezet. De eenzaamheid had een zeer grote impact op mijn emotioneel welzijn.

Ik voelde me geleidelijk aan wegzakken. Ik kon het minder goed opbrengen om goed voor mezelf te zorgen. De afwas bleef vaker staan, ik kookte minder, .. Ik had niet meer de energie om al die dingen te organiseren.

Ik ben blij dat ik op een gegeven moment het besluit heb genomen om maaltijden aan huis aan te vragen bij het thuis- en ouderzorgteam van Beerse. Het deed zo’n deugd dat de maatschappelijk assistente aan de andere kant van de telefoon meteen doorhad waar het voor mij moeilijk was. Ze nam ruim de tijd om te luisteren. En dit luchtte enorm op. En ik weet dat ik hier altijd terecht kan voor een babbeltje in moeilijke tijden.

Door de maaltijdenbedeling heb ik terug een gezonde routine én een dagelijks hartverwarmend babbeltje met de persoon die de maaltijden rondbrengt.

Dankjewel voor dit sprankeltje. Het lijkt misschien klein maar voor mij maakt het een groot verschil!