Zoom 18-25: Een duwtje in de rug voor alle jongeren en studenten

Geen studentenjob meer? Stijgend aantal facturen? Moeilijkheden op het einde van de maand? Sociaal isolement? ... De coronacrisis treft ook de generatie van 18- tot 25-jarigen.

Bewust van de moeilijkheden die jongeren het voorbije jaar hebben ervaren, heeft de federale regering 24 miljoen euro vrijgemaakt om hen te ondersteunen onder de projectnaam "Zoom 18-25". 

“Zoom 18/25” is een initiatief waarmee de federale overheid aan de OCMW’ s middelen geeft om jongeren en studenten die door de COVID-crisis getroffen worden te steunen.

De maatregel “ zoom 18/25” is beschikbaar tot einde 2021.

Alle jongeren tussen 18 en 25 jaar die door COVID- crisis in de problemen zijn gekomen, kunnen aankloppen bij het OCMW. Ook wanneer je ouder dan 25 jaar bent, nog studeert en deze studies voor je 25ste begon.

Ontvang je kinderbijslag of een studiebeurs? Geen probleem, dit verhindert niet dat je steun van het OCMW kan krijgen om deze moeilijke periode door te komen.

Omdat de steun diverse vormen kan aannemen, gaat een maatschappelijk assistente samen met jou in alle discretie een persoonlijke behoefteanalyse maken. Om je een idee te geven in welke vorm de steun:

  • Steun om je kot of je huur te betalen
  • Steun om je elektriciteit- of gasrekening te betalen
  • Steun om de consultaties bij een psycholoog te betalen
  • Steun op vlak van gezondheidszorg
  • It- ondersteuning( internet, pc,..)
  • Steun voor mobiliteit( abonnement, fiets,..)
  • Steun voor sport en ontspanning
  • Steun voor je basisbehoeften

Kan je dit duwtje in de rug gebruiken? Maak dan snel een afspraak met het OCMW. De maatregel loopt nog tot einde 2021. Stel niet uit wat morgen voor je persoonlijke situatie een verschil kan betekenen.

Ben je student en gedomicilieerd in Beerse, stuur dan snel een mailtje naar onthaal.sociaalhuis@beerse.be .

Ook wanneer je geen student meer bent, je woonplaats in Beerse hebt, stuur  je best een mailtje aan onthaal.sociaalhuis@beerse.be