Barak 2340

Barak 2340, onze mobiele ontmoetingsplek voor jongeren en gezinnen, doorkruist ons dorp

Een plek waar jongeren en gezinnen samen kunnen ontspannen, babbelen met elkaar en onze medewerkers, sporten of zelf een activiteit organiseren? Dat kan in Barak 2340, onze gloednieuwe mobiele ontmoetingsplek. Deze opvallende en goed uitgeruste trailer zal binnenkort de straten van 2340 doorkruisen.

Onze gemeente heeft een ruim aanbod voor jongeren, kinderen en
gezinnen. Een rijk verenigingsleven, een gevarieerd vakantieaanbod en twee toffe jeugdhuizen. Heel wat leuke plaatsen en evenementen om te bezoeken! Toch zijn er ook wel wat drempels om deel te nemen aan het huidige aanbod. Te ver, te duur, te saai, te veel, te weinig, … en vaak te onbekend voor onze jonge inwoners.

Als lokaal bestuur willen we graag zo dicht mogelijk bij onze inwoners staan en die drempels zo laag mogelijk houden. Zo kunnen we ons aanbod afstemmen op de vragen en wensen van jonge Beersenaren, maar ook mee nadenken over vragen of ideeën die jongeren hebben, of zorgen dat die vraag op de juiste plaats terechtkomt.

Daarom trekken we met onze mobiele ontmoetingsplek naar verschillende plekjes in 2340. We starten bescheiden, met een aantal activiteiten op maat van kinderen en jongeren. De bedoeling is om vanaf volgend jaar het aanbod uit te breiden. Vaart, Sport Beerse en de brugfigurenwerking voor jongeren denken en werken daarvoor nauw samen.

De mobiele ontmoetingsplek is multifunctioneel. Zowel binnen als buiten zullen er verschillende mogelijkheden zijn om samen te ontspannen, babbelen, sporten of een activiteit te organiseren. Aan de ontmoetingsplek zal een kalender duidelijk maken welke activiteiten er doorgaan. Het lokaal bestuur kon deze goed uitgeruste trailer aankopen en inrichten met LEADER-subsidies.

De werking van de ontmoetingsplek is dus work in progress. De trailer moet een plek zijn waar kan worden geëxperimenteerd en geprobeerd. Door jongeren en gezinnen, maar ook door onze diensten.

We krijgen graag feedback en tips om zoveel mogelijk tot maatwerk te komen.

De gezichten achter Barak 2340

Tijdens iedere activiteit of ontspanmoment kan je een van deze gezichten tegenkomen. Een gevarieerd team van verschillende diensten staan voor de jongeren klaar om samen een fijn moment te beleven. Heb je (praktische) vragen of heb je nood aan een luisterend oor? Dit team staat voor je klaar. Aarzel niet om hen aan te spreken.

Zelf iets organiseren voor of met jongeren?

We zien nog heel veel kansen in samenwerking. Heb jij als burger, vereniging, buurt een idee dat zou passen in de werking? Geef ons dan zeker een seintje via jeugd@beerse.be. We gaan graag met je in gesprek.

Misschien wel de belangrijkste samenwerking die we willen realiseren, is die met jongeren zelf. Komen we met de trailer naar een plek in je buurt? Heb jij voor ons dé tip voor een geslaagde activiteit of wil je ze graag mee uitwerken? Geert, de coach ondersteuning jeugd, gaat graag met je aan de slag.

Benieuwd? Kom zeker een kijkje nemen!

Een greep uit het aanbod

We willen de wijde wereld onze trailer laten zien. Kom jij ook een kijkje nemen tijdens de feestelijke opening op 10 juni?
Je kan ons team ontmoeten tijdens de avondmarkt in Beerse centrum. Die avond gaan we samen lasershooten, dansen en is er een speelkoffer voor de kleinsten. Kom samen met ons de mobiele ontmoetingsplaats Barak 2340 verkennen.
Wil je het volledige aanbod ontdekken en Barak 2340 op de voet volgen? Neem dan een kijkje op www.beerse.be/barak2340